Historie

Historie

I 1982 købte Søren sin første Golden Retriever Ophelia (kaldet Thilde).Thilde gik jeg til træning med i Dansk Retriever Klub, hvor jeg fik interessen for træning af retrievere og gå på jagt med min hund. Thilde var en glimrende avlstæve, som fik 3 kuld hvalpe, og døde først som 16 åring. I 1984 fik Tilde sit første kuld hvalpe. En tævehvalp fra dette kuld, Adelike, blev senere parret med Matthew og ud fra dette kuld i 1984 fik jeg Cherie.


Cherie viste sig at blive en særdeles smuk tæve, som bl.a. vandt Certifikat på Verdensudstillingen i København i 1989. Cherie døde desværre allerede som kun 7 år gammel af akut tarmslyng.


Fra et af Cherie's kuld beholdt vi Filippa om blev næsten 13 år gammel. Filippa var også en utrolig yndig og harmonisk tæve, som også gjorde sig bemærket med at få Certifikat på Europaudstillingen i 1997.


Som avlstæve viste Filippa sig at være utrolig god, og hun har fået 4 fine kuld hvalpe. Hun nåede gennem tiden meget fine udstillingsresultater.


Fra Filippa's næstsidste kuld beholdte jeg Laura, som blev 12 år. Laura var prototypen på en glad og energisk hund. Hun elskede at bevæge sig i det fri og havde energi til det mest utrolige. Hun arbejdede hurtigt og ivrigt på jagt - altid med masser af iver og glæde.


Unique valgte jeg at beholde fra Laura's kuld i 1999 - hun er nu Kennel Golddream's 6. generation af tæver i lige line. Unique er en fantastisk tæve, med det bedste temperament man kan ønske sig og en meget god jagt- og familiehund.


Unique fødte i alt 4 kuld hvalpe fra hendes første kulde beholdte jeg Golddream Fancy Fanny som nu bor og ejes af min svigerdatter og søn, som har kennel Goldenlink. Fra kuld nummer to beholdte jeg Golddream Impressive Ina som også i dag er ejet af kennel goldenlink, sidste kuld med Unique blev en parring med Dewmist Satellite fra kennel fiveshill, opdrætter Ans og John Kuijpers fra Holland. Fra dette kuld beholdte jeg selv tæven Golddream Kastanie Autumn's Romance samt en han Golddream Killian's Golden Moment. Kastanie var en dejlig hund. Som i 2009 fik et kuld med Abinvale Traguardo, hvorfra jeg har beholdt en hanhund Golddreams Tobias Ladies friend, som er super dejlig med et helt fantastisk temperament, han er far til mange dejlige hunde. Kastanie fik i alt 4 kuld, alle dejlige familiehunde. Kastanie blev 11 ½ år.


Min 2. hundelinje (Avls linie) startede 1989.


Linjen startede med Dewmist Chantilly Lace fra Kennel Dewmist/Henrik Frygstrand.

Lacy var en god harmonisk hund med et dejligt temperament hun fik 5 kuld hvalpe. Det første kuld var i 1992 hvorfra jeg beholdte Holly - Champion i August 2000. Holly var en fantastisk hund som efter min mening var så tæt på en komplet hund man kan komme, fantastisk familie, jagt og markprøverhund, hun var helt fantastisk. Fra Hollys sidste kuld oktober 2000 beholdte jeg Xenta.


Xenta var en pæn og dejlig hund med et helt fantastisk jagtiver, hun fik i alt 4 kuld hvalpe i tidsrummet 2003 til 2008, Xentas sidste parring med Golddream Killian's Golden Moment var meget spændende da det var min to avlsline som smeltet sammen, så JA jeg MÅTTE jo beholde en fra det kuld og det blev


Golddream Pleasing Papaya, som skal føde sit første kuld hvalpe i januar 2011. den lykkelige far er Inassicas Wings of Love fra Kennel Goldenlink

Sidste nyt


Dodo har født 6 hvalpe, tre af hver, den 7.12.21.

 


Kennel Golddream

Søren Grindsted og

Lotte Wikke

Kildemosevej 14

3320 Skævinge

Mobil: 40207328

sg@golddream.dk